Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A vámpírok sminkje

2010.03.14

A vámpírok sminkje

 

 

 

makeup1

 

 

A New Moon vezető make-up-felelőse,  Norma Hill-Patton sminkmester arról mesélt nekünk, milyen kihívásokkal kellett megküzdenie a New Moon forgatása alatt.

 

 

A hölgy a Twilight-saga előtt sem volt kis név a szakmájában, a New Moon sikere azonban elárasztotta felkérésekkel, és mindenki a tökéletes vámpírsmink titkait szeretné tőle megtudni.

 

 

 

blog-norma-at-imats

 

 

Amint az a fotón is látszik, Norma több modellen is bemutatta már mindenféle workshopok alkalmával, hogyan is készítette el Robert Pattinsonék híres-nevezetes sminkjeit. Amivel egyébként, mint azt már megírtuk, akkora divatőrületet indított el, hogy a 2010-2011-es őszi/téli kollekciók bemutatóin csak úgy hemzsegtek a vámpírnak álcázott modellek. Nézzük, hogyan emlékszik vissza Norma a forgatásra!

 

- Minden szereplő hosszú, hosszú órákat töltött az igen vastag sminkréteg alatt, így fokozottan kellett figyelnünk arra, hogy bőrbarát termékekkel dolgozzunk. Mindemellett pedig olyan alapvető dolgokra kellett helyeznünk a hangsúlyt, hogy a vámpírok bőre bizony nem csillog, a pattanást meg hírből sem ismerik! Ezt a két dolgot elég nehéz volt összeegyeztetni. Erős sminkfixálókat használtam, amelyeket csakis profi szerekkel lehetett eltávolítani, és még így sem ment könnyen a dolog. Mivel a vámpírpasik nem lehettek borostásak (a vámpírok nem szőrösek!), egy speciális borotvaolajat használtunk, ami abszolút bőrbarát, vékony réteget képez az arcon, így a penge nem csak jobban csúszik rajta, hanem alaposabban is vág. Ráadásul késlelteti a szőrnövekedést, így kevesebb fejfájást okoztak a kósza szőrszálak. Sajnos így is volt olyan, akit naponta háromszor (!) kellett borotválnunk, hogy a porcelánbőr-hatást fenntarthassuk.

 

A külső forgatások még több fejtörést okoztak:

 

- A színészeknek teljesen tönkrement volna a szeles, párás időben a bőrük, kiváltképp az ajkuk, ha nem alkalmazunk irtó drága, speciális hidratálókat. Naponta többször kellett így is az ajkukat felfrissíteni egy kis bőrradírral. Elvégre a közeli csókjeleneteknél nem lehet ronda a szájuk!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.