Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bella Swan - Kristen Stewart

2009.12.30

Filmbeli karakter:

 

 

Isabella (Marie) Swan:

 

Isabella "Bella"Swan (később Bella Cullen) a Twilight sorozat egyik főszereplője !!


Külső jellemezői 

Világos bőre, hosszú,enyhén hullámos sötét barna haja és csokoládébarna szemei vannak. Homloka magas, szemei nagyok, orra kicsi, arca keskeny, álla hegyes, ajkai közepesen teltek.  Vékony,törékeny  termetű.


Személyisége 

Bella megértő, komoly, gondoskodó lány, akinek van humorérzéke, habár rendkívül makacs és ügyetlen. Valamint mindent magától értetődőnek és természetesnek vesz. Ez keltette fel Edward érdeklődését is. Bella ügyetlenül hazudik, és színésznőnek is nagyon rossz. Edward szerint még az esetlenségével is elbűvölő, bár rendkívül makacs.

 

Twilight/Alkonyat 

Bella Forksban született. Hat hónapos korában édesanyja és édesapja elváltak, anyja magával vitte Kaliforniába,Phoenix-be ahol végül is felnevelkedett. Nem volt népszerű, úgy érezte nem tartozik sehová. Többnyire ügyetlen, kétbalkezes, ezért kerüli az egyensúlyozást igénylő sportokat és a táncot. Miután édesanyja újra férjhez ment, lelkiismeret furdalása támadt amiatt, hogy anyja ő miatta nem tud hivatásos sportoló férjével, Phil Dwyerrel utazni az országos "turnékon". Így elhatározta, hogy Forksba költözik, és édesapjával fog élni. Itt figyel fel az egyik különös diákra, Edward Cullenre. Később a fiú többször is megmenti az életét, megmutatván így a szuperképességeit. Bella egyik régi ismerősétől, az indián Jacob Blacktől hall egy ősi legendát, ami szerint a Cullen család vámpír.Ez bebizonyosodik, mikor Edwardtól is megtudja ugyanezt. De Edward azt is elmondja neki, hogy miért csak állatokon élnek. Edward állandóan figyelmezteti Bellát, hogy veszélyben az élete, ha állandóan vele van. De őt nem érdekli Edward aggódása, ez vezet oda, hogy egy Cullenékkel töltött délután során, három újonnan felbukkant vámpír közül a legkegyetlenebb végezni akar vele. Edward és a többi Cullen együtt sikeresen megvédi Bellát, és végez Jamessel,az ellenséges vámpírral.


New Moon/Újhold

Az Újhold Bella 18. születésnapjával kezdődik. Ki is borul Bella, mivel így1 évvel "öregebb "lesz, a látszólag 17 éves Edwardnál. Az Alice által szervezett bulin véletlenül megvágja magát és Jasper ekkor megtámadja, természetesen időben leállítják. Ez emlékezteti rá Edwardot, hogy mekkora veszélynek teszi ki a lányt, amíg ők együtt vannak. Így hirtelen döntésétől vezérelve elhiteti Bellával, hogy már nem szereti és tovább költözik Cullenékkel, hátrahagyva a szenvedő Bellát. Hogy megnyugtassa aggódó apját, Bella elmegy Jessicával moziba. Ekkor egy bárból távozó csapat ittas férfi keríti be őket. Itt jön rá Bella, hogy veszélyes helyzetekben képes hallani Edward hangját. Ez ad neki elég erőt ahhoz, hogy kimenekítse onnan magukat. Jacobbal pedig barátságuk egyre jobban elmélyül, a fiú tanítja meg motorozni is. Amikor Bellát megtámadja Laurent, a vámpír, a lányt megmenti egy csapat vérfarkas. A lány idővel rájön hogy Jacob más, mint a többi farkas. Azonban mindeközben Victoria rá vadászik, mert az ő halálával akarja megbosszulni James halálát. Bella továbbra is vonzza a bajt, egyszer majdnem vízbe fullad mikor leugrik egy szikláról a tengerbe, de Jacob megmentette. Alice látomásában csak a szikláról lezuhanást látja, így értesül tévesen Rosalietól Edward, Bella öngyilkosságáról. Ezután keresi meg Edward a Volturit, és kéri meg őket hogy végezzenek vele. Miután Alice visszatér Forksba, Bellával egyből Edward után sietnek hogy megállítsák. Még éppen időben érkeznek, de a Volturi megígérteti velük, hogy változtassák át Bellát. Amennyiben nem teszik meg, megölik Bellát. A hazaúton Edward elmondja Bellának, hogy még mindig szereti és csak Bella biztonságát tartotta szem előtt, mikor elment. Bocsánatot kér meggondolatlan akciójáért, a lány természetesen azonnal megbocsát neki. Bella továbbra is vámpír akar lenni és így veszi rá Cullenéket, hogy szavazzanak az átváltoztatásáról. Edward és Rosalie az egyetlen, aki nem helyesli ezt, de később Edward megadja magát, átváltoztatja Bellát, ha előtte hozzámegy feleségül.

 

Eclipse/Napfogyatkozás

Az Eclipseben folytatódik Edward és Bella nem mindennapi kapcsolata. Edward elmondja Bellának, hogy ódzkodik Bella átváltoztatásától, mert szerinte a vámpírok lelketlen lények, akiknek nincs helye a mennyországban. Bella, akinek a véleményét a házasságról a szülei korai válása nagyban befolyásolta, elfogadja Edward házassági ajánlatát, azzal a feltétellel, hogy míg Bella még ember, Edward lefekszik vele, és csak utána változtatja vámpírrá. Edward először még tiltakozik, mert fél, hogy a pillanat hevében elveszti a fejét, és esetleg árt Bellának. De mivel látja, hogy ez mennyire fontos neki, megígéri hogy megpróbálja. Az Eclipseben jönnek rá, hogy Victoria vámpírokból sereget épít, hogy majd velük bosszulja meg társa, James halálát. Hogy sikeresen lépjenek fel az új veszéllyel szemben, megújítják a szövetséget Cullenék és a vérfarkasok, mégpedig Sam Uleyval és Jacob Blackkel,aki belemegy, noha nem kedveli Edwardot, mivel szerelmes Bellába. Bella mindig is csak barátként tekintett rá, de rájön hogy Jacob több érez sima barátságnál..! Edward elfogadja Bella és Jacob barátságát, és sikeresen végez Victoriával is. A harc után döntenek Bellával, el kell mondani Bella apjának az eljegyzést.

 

Breaking Dawn/Hajnalhasadás 

A Breaking Dawn elején Bella feleségül megy Edwardhoz. A mézesheteiket az Esme szigeten töltik, amit még Esme kapott ajándékba férjétől. A nászéjszaka konfliktushoz vezet, mivel Edward attól fél, hogy valahogy, akaratlanul árt Bellának, de Bella biztosítja róla, hogy óvatos és kéri, hogy folytassák. Edward belemegy, de megesküszik, hogy ezek után addig nem lesz együtt Bellával, amíg ember. Néhány nappal később Bella nagyon rosszul van, és arra gyanakszik, hogy terhes. Edward rettentően ideges lesz, és hazarohan Bellával, hogy Carlisle megvizsgálhassa. A félelme beigazolódik, Carlisle megállapítja, hogy Bella Edward gyerekével terhes. Edward eszét veszti az aggodalomtól, mivel a gyorsan növekvő magzat nagyon károsítja Bella egészségét. Megpróbálja abortuszra rábeszélni, hogy védje az egészségét, de Bella kötődik a gyerekéhez és ragaszkodik a szüléshez. Edward azután kezdi szeretni a babát, miután meghallja annak gondolatait, és rájön, hogy egyáltalán nem akar ártani Bellának és ugyanúgy szereti az édesanyját, ahogy Bella őt. Bella majdnem belehal a szülésbe, de Edward beadja neki a mérget és kislányukat is megmenti. Megkezdődik Bella fájdalmas átalakulása. Renesmee születése után Irina téves híre miatt megérkezik a Volturi, hogy az állítólagos halhatatlan gyermekkel végezzenek. Edward és Bella Alice és Jasper segítségével együtt bizonyítják be, hogy Renesmee teljesen ártalmatlan. Távozásuk után Bella és Edward békében folytathatják az életüket.

 

 

Képességei (mikor már vámpír)

Vámpírrá válása után nem mutatkozik azonnal semmilyen különös képessége, de Edward még mindig nem tud a gondolataiban olvasni. Első vadászata során ellen tud állni az emberi vér csábításának, ezért is először azt gondolja önmagáról, hogy hihetetlen önuralma a különleges képessége. Később viszont rájönnek, hogy Bella "pajzs", védeni tudja az elméjét mások elől, pl.: Jane és Aro képessége sem hat rá, de azok a képességek, amik fizikailag hatnak ki, pl.: Jasperé, vagy Alice-é, nem tudja elhárítani. Későbbi gyakorlás során rájönnek, hogy Bella ki tudja terjeszteni a pajzsát másokra is, és ezzel a tulajdonságával veszélyes, áhított fegyverré válik Aro szemében. A végén arra is rájönnek, hogy gyakorlás után a pajzsot meg is tudja szüntetni, így Edward olvashat a gondolataiban.

http://i.ehow.com/images/a05/05/qb/dress-swan-kristen-stewart-twilight-200X200.jpg http://m.blog.hu/la/larcsu/image/Twilight/BellaCullen.jpg

 

 

 

 Kristen Stewart

 

 

 

Született : Los Angeles , Kalifornia , USA , 1990. ápr. 9

Családja : Los Angelesben született de kiskorában Coloradóban éltek,s csak később költöztek vissza Los Angelesbe. Jelenleg szüleivel és bátyjával, Cameronnal is ott élnek.

Karrierje : Az ismertséget a Pánikszoba  című film hozta meg neki, melyben Jodie Foster lányát játszotta - ezt a szerepet Hayden Panettiere is szerette volna megkapni, de Kristen lett a befutó. Tehetségét mi sem bizonyítja jobban, hogy 3 egymást követő évben is jelölték a Young Artist Awards-ra - 2003ban a Pánikszoba 2004-ben a Jéghideg otthon és 2005-ben az Undertown című filmekben nyújtott alakításáért.

 Eddigi filmes szerepei :

Év  ↓ Cím  ↓ Eredeti cím  ↓ Szerep  ↓

2010

Napfogyatkozás

Eclipse

Bella Swan

2009

The Runaways

The Runaways

Joan Jett

2009

Újhold

New Moon

Bella Swan

2009

Kalandpark

Adventureland

Em Lewin

2008

Alkonyat

Twilight

Bella Swan

2008

 

What Just Happened?

Zoe

2007

A nők hálójában

In the Land of Women

Lucy Hardwicke

2007

Út a vadonba

Into the Wild

Tracy

2007

A hírnök

The Messengers

Jess

2005

Kegyetlen faj

Fierce People

Maya

2005

Zathura -Az űrfogócska

 Zathura: A Space Adventure

Lisa

2004

Áramlat

Undertow

Lila

2004

Beszélj !

Speak

Melinda Sordino

2004

Kapd el a kölyköt !

Catch That Kid

Maddy

2003

Jéghideg otthon

Cold Creek Manor

Kristen Tilson

2003

 

Mission Without Permission

Maddy Phillips

2002

Pánikszoba

Panic Room

Sarah Altman

2001

Birtokviszony

The Safety of Objects

Sam Jennings

 http://twilight-review.com/wp-content/uploads/2010/01/kristen_stewart_whines_about_twilight_hype.jpghttp://twilight-review.com/wp-content/uploads/2009/12/kristen-stewart-ap.jpghttp://iceicebabies.com/wp-content/uploads/2009/04/kristen-stewart2.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

:D

(suki, 2013.01.04 17:46)

Kristen nagyon jó színésznő

Nyírderzs

(Gégény Bíborka, 2012.12.28 21:04)

Szerintem az alkonyat film az egyik legeslegnépszerűbb sorozat a világon! És Kristen Stewart a legeslegjobb szinésznő a világon,és Robert Pattinson pedig a legjobb fiú szinész a világon!!!

zsír

(Balogh Alexandra Éva, 2012.02.06 09:47)

HŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰ