Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Breaking Dawn - Hajnalhasadás

2010.02.05
Breaking Dawn - Hajnalhasadás
Részletes tartalom:

 

 

Részletes tartalom:

 

Bella furgonja megadja magát, ezért Edward rendel neki egy páncélozott, sötétített üveges Mercedes Angyalt. Úgy nevezi, hogy az "átalakulása előtti " kocsija ez Bellának , és ha Bella vámpírrá válik, tartogat számára egy másikat,  ez pedig az átalakulás utáni kocsi.

Bella és Edward bejelentik eljegyzésüket Charlie-nak, aki először nem tud megszólalni, majd hangos nevetésben tör ki, mert elképzeli, mit fog szólni ehhez Renee, Bella édesanyja. De Renee meglepően jól fogadta a hírt, Charlie nagy bosszúságára. Alice rendezi meg az esküvőt, természetesen Esme és Renee segítségével. Az esküvő nagyon jól sikerül, a Cullen család házában tartják. A parti végén megjelenik Jacob, és sok boldogságot kíván Bellának, de feldühödik, s majdnem a lányra támad, mert megtudja, hogy Bella nászútra is megy a vámpír Edwarddal. Sam, a vérfarkasfalka vezére fogja vissza Jacobot.

Ezután Bella és Edward elmennek a nászútjukra, az Esme szigetre. Ez a sziget Esme-é, ő adta "kölcsön" nekik. Edward betartja ígéretét, s lefekszik Bellával, de megbánja döntését, mert túl erősen szorította a lányt, s tele van kék-zöld foltokkal, és horzsolásokkal. Ez Bellát nem nagyon érdekli, ezért megpróbálja újra elcsábítani Edwardot. Kezdetbe Edward elutasítja, majd "beadja" a derekát. 17 napja vannak a szigeten, mikor Bella rájön egy doboz nem használt tamponból, hogy terhes. Edward sokkot kap, s azonnal hazautaznak, hogy Bellából "kiszedjék azt a valamit". Ezt Bella nem hagyja, ezért Rosalie-tól kér segítséget, mert csak ő támogatja, hiszen ő is szeretett volna gyereket. Edward teljesen összeomlik, mert tudja, hogy Bella ezt nem élheti túl. Jacob is Bella segítségére siet, falkájának ellenszegülve.

Szülés közben Bellának több bordája és a gerincoszlopa is eltörik. (A terhesség 1 hónapig tartott.) De Edward-nak végül sikerül "megmentenie" Bellát,mert vámpírrá változtatja. Bella az önmegtürtőztetés és a védelem "képességét" kapja meg. Edward-nak és Bellának lányuk született, Renesmee. Ő csak félig vámpír. Ugyanúgy öregszik, mint az emberek, s a szíve is dobog, de a vért kedveli, s a bőre is áthatolhatatlan. Jacob szándékán kívül megjelöli Renesmee-t. Amikor ezt Bella megtudja, Jacobra veti magát, de megállítják, s beletörődik, hogy egy nap Jacob a vője lesz.

Bella "19." születésnapjára egy közös házat kap Edward-al. Jacob beavatja Charlie-t a vérfarkas - vámpír titok nagy részébe.

A Volturi megtudja, hogy Bella vámpírrá vált, s Renesmee születéséről is értesülnek. Ezért Forks-ba jönnek, hogy eldöntsék, mi legyen a kislánnyal. Hogy meggyőzzék a Volturit, Cullenék több vámpírt is tanunak hívnak Forks-ba. Alice és Jasper talál egy ugyanolyan félvámpírt, mint Renesmee, (150 éves) s bebizonyítják, hogy Renesmee sebezhető. Így a Volturi élni hagyja a kislányt, (aki nagyon gyorsan nő) s Edward és Bella boldogan élnek...

 

 

Borítóelemzés:

 

A borítón egy bordó gyalog szerepel a háttérben, míg előrébb egy fehér királynő. A gyalog Bella régi életében (amikor még ember volt) a “szerepét” szimbolizálja, hiszen emberként nem tudott túl sok minden segíteni egy harcban, hiszen akkor ő volt a célpont, az áldozat. A gyalognak is ez a szerepe a sakkban. Viszont az új életében (amikor már vámpír)  több hasznát veszik, mint hitték volna. A sakkban a királynő a legmozgékonyabb és a leghasznosabb bábú, és ilyen lesz Bella is vámpírként.

 

Címelemzés:

A szó jelentése hajnalhasadás. A cím Bella új életének kezdetére, vagyis a vámpíréletre utal.

 

 

 Edward-Bella-twilight-series-540011.jpg image by plushpout

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

váúúú *.*

(törpilla, 2010.07.20 14:35)

én már nagyon várom a filmet!!!
nem olvastam a könyveket..egyiket se..ezért nem értem hogy mit jelenthet az hogy Jacob megjelöli Renesmeet???
közösülnek vagy teljesen mást jelent??
valaki magyarázza meg *.*

Re: váúúú *.*

(maretics gréta, 2011.04.28 13:38)

én se tom

Re: Re: váúúú *.*

(Csibuborék, 2011.07.11 18:10)

Olvasd el a könyveket! 1000x jobb mint a film!!!

Re: Re: Re: váúúú *.*

(vámpírcsajszi, 2013.02.04 19:09)

hol tudom elolvasni adj valami támpontot

Re: váúúú *.*

(heni, 2011.06.19 10:40)

Szia. én megmagyarázom neked. Azt jelenti hogy a farkasoknál van egy olyan hogy bevésődés. ez azt jelenti hogy a farkasok megjelölnek maguknak egy párt és csak ő számít , csak vele foglalkozik és még a parancsokat se teljesíti mert annyira szereti azt a személyt. Szóval röviden vele akarja leélni az életét vagyis az a személy kiválasztott. ezt jelenti a bevésődés.

Re: váúúú *.*

(anunimus, 2011.07.06 17:22)

azt jelenti,hogy bevésődik iránta vagyis már kicsikorában beleszeret edward és bella lányába.így később ő lesz a felesége.ennyi,te nagyokos.

Re: váúúú *.*

(diu, 2014.11.22 15:06)

az at jelenti hogy késöb együtt lesznek

olvasni szeretnék :D

(nevemsenki, 2014.02.09 10:27)

Sziasztok! Valaki meg tudja mondani h hol tudom letölteni a hajnalhasadást könyvben magyarul?

-

(suki15, 2012.11.27 11:20)

helló én nagyon szeretem a twilightot az utolsó részét is láttam jó lett a befejezés de én szeretném a további részeit is látni ha lehhet könyörgöm folytasák :) ha nem jó helyre írtam lécci mondjátok meg hova kell írni :)

twilight

(Csillagbogár, 2011.11.20 10:41)

Miért írtad ki h BREAKING DAWN FILM? CSAK a tartalom van fent!!! Ami persze nem lenne baj, ha nem hazudnál csak azért, hogy felmenjenek az oldaladra! Én tegnap voltam moziban, tehát nem lehet azt mondani h csak ingyen akarom megnézni a filmet. A könyv tartalmát viszonylag jól összefoglaltad, csak a helyesírásoddal van egy-két gond, ami az oldalszerkesztésnél sajnos nagyon is fontos. Azt hiszem eléggé kiosztottalak, amiért BOCSÁNATOT kérek, de én a helyedben levenném azt, ami nem oda való. Ha végigolvastad, akkor gratulálok! Ezektől eltekintve nagyon ügyes vagy!

azta

(Roberta, 2010.11.05 10:24)

kár hogy csak 2011 decemberére lesz meg a film de ez elég ígéretesnek hangzik !!

Re: azta

(roberta, 2011.07.15 12:55)

nem igaz mert 2011 novemberében és a második rész pedig 2012 januárjába a filém időhatározban olvastam vagy mi a franc

Re: azta

(roberta, 2011.07.15 12:56)

nem igaz mert 2011 novemberében és a második rész pedig 2012 januárjába a filém időhatározban olvastam vagy mi a franc

Re: Re: azta

(Sorry, 2011.11.17 13:23)

Sorry mindenkinek de ma már vetítik a moziban, csak a gáz az, hogy feliratos :S és a második rész 2012 novemberében fog megjelenni!!!!!!!!!
Ezt azért egy rajongónak tudnia kellene :S

http://breakingdawn1.5mp.eu/web.php?a=breakingdawn1

(kriszti, 2011.11.11 23:50)

ezen az oldalon letölthető a trailer

http://breakingdawn1.5mp.eu/web.php?a=breakingdawn1

már megnéztem vagy 163szor :)

-

(eriszi, 2011.09.15 11:18)

November 20-ára vagyok kiírva szülni, úgyhogy én ezt sajnos a moziban már nem fogom látni......kár.

bp.1ker.1027 fő utca 61. fsz.1.

(Berni23, 2011.07.23 19:42)

ó istenem már nagyon várom a hajnalhasadást és izgulok is de nem tudom minek?
és az a LEGSZÖRNYŐBB hogy csak november 18.án! lesz!
de addig kiolvasom a könyvet.

.............

(Husikahh., 2011.04.23 18:39)

az h Jacob "megjelöli" Renesmee-t az annyit jelent h Renesmee "bevésődik" Jacob-ba, vagyis Jacobnak iszonyatosan tetszik Renesmee, és nem akarja őt elveszteni soha.... röviden ennyi:DD
am én kiolvastam az összes könyvet 2x is és láttam mind3 filmet, és várom a következőt :))

.

((:, 2011.03.16 15:49)

fhuu halljátok én nagyon várom már, h film legyen belőle..:D csak az a baj, h két részes lesz..:( imádom az alkonyatot és eddig kiolvastam már az összes részét és hát mit mondjak nekem nagyon tetszett!! egyszerűen elragadó volt.. várom az új filmet és hogy mit fognak alakítani Robék.. :)

...

(Azta, 2010.07.23 19:52)

Nem megjelöli, hanem a vérfarkasoknál van olyan, hogy bevésődés. Ez azt jelenti, hogy ha valaki bevésődik valaki iránt, akkor más neki már soha az életben nem számít, csak az a személy, és csak érte képes élni, ő a mindene. De a bevésődés csak vérfarkasoknál szokott lenni, mint pl.:Sam és Emily. Érted már?