Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Breaking Dawn - Hajnalhasadás

2010.02.05
Breaking Dawn - Hajnalhasadás
Részletes tartalom:

 

 

Részletes tartalom:

 

Bella furgonja megadja magát, ezért Edward rendel neki egy páncélozott, sötétített üveges Mercedes Angyalt. Úgy nevezi, hogy az "átalakulása előtti " kocsija ez Bellának , és ha Bella vámpírrá válik, tartogat számára egy másikat,  ez pedig az átalakulás utáni kocsi.

Bella és Edward bejelentik eljegyzésüket Charlie-nak, aki először nem tud megszólalni, majd hangos nevetésben tör ki, mert elképzeli, mit fog szólni ehhez Renee, Bella édesanyja. De Renee meglepően jól fogadta a hírt, Charlie nagy bosszúságára. Alice rendezi meg az esküvőt, természetesen Esme és Renee segítségével. Az esküvő nagyon jól sikerül, a Cullen család házában tartják. A parti végén megjelenik Jacob, és sok boldogságot kíván Bellának, de feldühödik, s majdnem a lányra támad, mert megtudja, hogy Bella nászútra is megy a vámpír Edwarddal. Sam, a vérfarkasfalka vezére fogja vissza Jacobot.

Ezután Bella és Edward elmennek a nászútjukra, az Esme szigetre. Ez a sziget Esme-é, ő adta "kölcsön" nekik. Edward betartja ígéretét, s lefekszik Bellával, de megbánja döntését, mert túl erősen szorította a lányt, s tele van kék-zöld foltokkal, és horzsolásokkal. Ez Bellát nem nagyon érdekli, ezért megpróbálja újra elcsábítani Edwardot. Kezdetbe Edward elutasítja, majd "beadja" a derekát. 17 napja vannak a szigeten, mikor Bella rájön egy doboz nem használt tamponból, hogy terhes. Edward sokkot kap, s azonnal hazautaznak, hogy Bellából "kiszedjék azt a valamit". Ezt Bella nem hagyja, ezért Rosalie-tól kér segítséget, mert csak ő támogatja, hiszen ő is szeretett volna gyereket. Edward teljesen összeomlik, mert tudja, hogy Bella ezt nem élheti túl. Jacob is Bella segítségére siet, falkájának ellenszegülve.

Szülés közben Bellának több bordája és a gerincoszlopa is eltörik. (A terhesség 1 hónapig tartott.) De Edward-nak végül sikerül "megmentenie" Bellát,mert vámpírrá változtatja. Bella az önmegtürtőztetés és a védelem "képességét" kapja meg. Edward-nak és Bellának lányuk született, Renesmee. Ő csak félig vámpír. Ugyanúgy öregszik, mint az emberek, s a szíve is dobog, de a vért kedveli, s a bőre is áthatolhatatlan. Jacob szándékán kívül megjelöli Renesmee-t. Amikor ezt Bella megtudja, Jacobra veti magát, de megállítják, s beletörődik, hogy egy nap Jacob a vője lesz.

Bella "19." születésnapjára egy közös házat kap Edward-al. Jacob beavatja Charlie-t a vérfarkas - vámpír titok nagy részébe.

A Volturi megtudja, hogy Bella vámpírrá vált, s Renesmee születéséről is értesülnek. Ezért Forks-ba jönnek, hogy eldöntsék, mi legyen a kislánnyal. Hogy meggyőzzék a Volturit, Cullenék több vámpírt is tanunak hívnak Forks-ba. Alice és Jasper talál egy ugyanolyan félvámpírt, mint Renesmee, (150 éves) s bebizonyítják, hogy Renesmee sebezhető. Így a Volturi élni hagyja a kislányt, (aki nagyon gyorsan nő) s Edward és Bella boldogan élnek...

 

 

Borítóelemzés:

 

A borítón egy bordó gyalog szerepel a háttérben, míg előrébb egy fehér királynő. A gyalog Bella régi életében (amikor még ember volt) a “szerepét” szimbolizálja, hiszen emberként nem tudott túl sok minden segíteni egy harcban, hiszen akkor ő volt a célpont, az áldozat. A gyalognak is ez a szerepe a sakkban. Viszont az új életében (amikor már vámpír)  több hasznát veszik, mint hitték volna. A sakkban a királynő a legmozgékonyabb és a leghasznosabb bábú, és ilyen lesz Bella is vámpírként.

 

Címelemzés:

A szó jelentése hajnalhasadás. A cím Bella új életének kezdetére, vagyis a vámpíréletre utal.

 

 

 Edward-Bella-twilight-series-540011.jpg image by plushpout

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: ...

(jeejee, 2011.03.13 15:37)

de Jacob nem azt mondta aszemm az alkonyatban h Bella neki a "BEVÉSŐDÉSE" bár nem tom már !!

Klassz

(Alice, 2011.01.08 13:23)

Ez lesz a világ legjobb filmje!!!!(L)

szuper

(maretics gréta, 2011.01.02 09:36)

nagyon szuper!alig várom,hogy lássam!!!

kapospula

(orsi, 2010.10.07 10:26)

nagyon jó az alkonyat. a világ legjobb filmje.

solymár toldi utca 5

(Bubla Nikoletta kirsztina, 2010.10.01 13:50)

tecik a film legin káb könyv be szeretném elolvasni szert nék kap ni egyez ecepsilát álitolag rohatjo a olvas mány szeret ném ha egy pársort küldenétek

Jacob

(Jacob, 2010.08.23 18:52)

Nem csak azt jelenti hogy megjelöli hogy össze fognak "jönni"

eBook

(Szabó Csenger Attila, 2010.08.22 11:50)

Sziasztok!
Barátnőmnek megvan a könyv, viszont énis szeretném olvasgatni.
Arra keresnék jelentkezőket, hogy a könyvből ebookot készítsünk. Akinek lenne kedve segíteni írjon emailt:
csenger41@gmail.com